top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Dag 26: Aan alles komt een einde en aan een worst twee


Laatste dag van dit avontuurbegint met mooi weer. Ontbijten met ingehouden stem, want op de camping geldt een regel dat het tot 08:00 uur moet stil zijn, is toch iets wat ze ons niet hebben kunnen leren.

Wat ons vooral op deze camping opviel was dat bijna iedereen het douchecomplex ging bezoeken in badjas of kamerjas, het verschil is mij nooit echt duidelijk geweest. Dat maakt het voor ons nu ook duidelijk. Wij zaten steeds te klooien in de soms veel te kleine douches met gevallen kledingstukken, handdoeken en ander gerief. Tja, das nu wel te laat voor ons. Geen nood echter iedereen blijft super opgewekt want vandaag is het terugkomdag. Eindelijk terug naar onze vertrouwde omgevingen en de daaraan verbonden geliefden.

Het aftellen van de kilometers is nu echt begonnen maar er moet natuurlijk ook nog even bijgetankt worden of we geraken niet thuis. Raar, maar hier wordt, zoals nochtans de gewoonte was, geen stop gehouden. Enkel een bezoekje aan het kleinste kamertje, eventjes naar de menu kijken maar niemand had goesting in een voorgeprepareerd broodje. Doorvlammen richting Vlaanderen zeker want iedereen wordt natuurlijk wat nerveus. Aan dit tempo gaan we natuurlijk veel te vroeg arriveren dus moet er wat gegoocheld worden met onze planning.

Iets gaan eten zijn natuurlijk twee vliegen in één klap. Nonkel wist een leuk grill-restaurant, Buffalo, zijn ergens in de buurt van Ronq, jullie weten wel het winkelcomplex Auchan. Het ingebouwde gps-systeem van nonkel liet hem in de steek dus werd het wat rondslenteren op zoek naar, niet de eerste maar wel de best uitziende, eetgelegenheid. Deze werd unaniem vlug verkozen gezien de knorrende magen. Een grill-restaurant, de naam ontglipt mij, maar de service en het eten waren heel goed.

Na deze ‘fond’ gelegd te hebben begaven wij ons terug richting autostrade en voor het beseften reden wij al in ons land van afkomst. Nu vlogen zowel de kilometers, als de Vlaamse liedjes voorbij. Misschien toch nog een tussenstop plannen in de Kring Sint Anna, bij de Stef. Weeral wat minuten gewonnen maar nu moesten we wel de klok in het oog houden. Na twee biertjes of iets anders vlug de auto’s in en in een ruk naar de Zandberg. Daar de fietsen uit de wagens gehaald en ons, inmiddels gekende zwart/gele tenue, aangetrokken in sneltempo.

Fietsen was al een week geleden maar we leken het nog niet verleerd. Samen naast elkaar, gevolg door onze voertuigen, de afdaling richting de Kring Sint Jan oftewel bij Den Bart.

Het deed heel veel deugd toch wat mensen te zien die ons stonden op te wachten maar hoe dichter we kwamen hoe groter het aantal werd.

De aanwezigen hadden voor een leuk einde gezorgd van onze fietstocht. Zowel familie, vrienden, sponsors, sympathisanten, mensen van het goede doel en nog veel meer hadden de moeite gedaan om ons te verwelkomen. We wensen ook uitdrukkelijk de heer Burgemeester te bedanken voor de drie verontschuldigen die hij liet overmaken aan ons team nl. Eén voor de voorstelling, één voor het officieel vertrek en één voor de aankomst. Het bewijs dat hij ons niet helemaal vergeten was… Misschien kon er iemand van het Schepencollege worden afgevaardigd voor de ‘honneurs’ van de stad waar te nemen maar blijkbaar wordt zover niet nagedacht. Tja, politiekers he.

Dit kon natuurlijk de pret niet bederven. Alle teamleden werden afzonderlijk door hun naaste familieleden verwelkomd en nadien was het tijd om de verhalen boven te halen. Ons thuisfront, maw de ladies olv van onze Jan hadden gezorgd voor hapjes en drankjes voor ons en de aanwezigen. Het weer was ook van de partij zodat er plaats genoeg was voor iedereen zowel binnen als op het terras. Hoe het verder verliep kan je natuurlijk vernemen via de aanwezigen maar ondergetekende is vandaag de dag gestart met een Dafalgan en meer hoeft hier dan ook niet over gezegd.

Nogmaals onze dank voor iedereen die ook maar het minste deel heeft gehad in deze onderneming. Voor ons was het meer dan geslaagd, niet alleen onze fietsprestatie maar vooral het ganse gedoe errond.

Natuurlijk moeten ook nog de prijzen van de tombola worden getrokken en moet er nog een eindbalans worden opgemaakt met welk financieel resultaat we naar ons goed doel kunnen trekken.

U hoort nog wel van ons op één of andere wijze maar de dagelijkse blog zal voorlopig worden gesloten.

Ik wens in eigen naam nog iedereen te bedanken voor de vele reacties op deze blog. Het was voor mij een steun om in de late avond nog gauw dit in orde te brengen maar gelukkig kon ik hierdoor afzien van de andere karweien zoals afwassen en dergelijke.

Tot ziens.

229 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Roger Van Vaerenbergh
Roger Van Vaerenbergh
Jun 08, 2023

Nogmaals proficiat aan het ganse team, ondanks de zware dagen was jullie goed humeur gisteren toch van de partij. Bedankt voor de lekkere hapjes en drankjes. Geniet nu van een welverdiende rust en van jullie geliefden. TOPPRESTATIE!!! 🏖️

Like

Geert Wauters
Geert Wauters
Jun 08, 2023

Welkom thuis 😎

Like
bottom of page