top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Dag 21: op weg naar huis, van Compostela via Pechon (camping Las Arenas)
Alle emoties van gisteren verwerkt? Neen, dat bestaat niet. Daarom zijn we dan ook met ons vijven teruggekeerd naar het plein voor de kathedraal. Aandachtige lezers merken natuurlijk op dat we maar met zen vijven zijn. Guy, die later onze groep op eigen initiatief had vervoegd, is vroeger huiswaarts gekeerd. We wensen dan ook Guy langs deze weg enorm te bedanken voor zijn bijdrage als begeleider maar nog meer voor zijn enorme kennis van de Europese wegen voor fietsers.

Terug dus met de taxi naar het plein waar iedereen zo graag vertoeft na het behalen van het einddoel. Het heeft inderdaad iets speciaals. Is het voor sommigen van christelijke of voor anderen van spirituele aard, dan is het ook voor velen een sportieve prestatie die ze om de één of andere reden hunzelf (of teammaten) hebben opgelegd. Zoals gisteren staan er groepen of individuelen te zingen, te roepen, te gesticuleren of gewoon in zichzelf gekeerd te mediteren. Raar wat dit met mensen doet.

Na een broodje met ham, dat moet je hier zeker eten, terug naar de camping en alles nog eens nachecken.

Iedereen deze keer mee met de voertuigen en de weg op richting België en onze geliefden.

We proberen onze voorziene rustplaats op een deftig uur te bereiken en slagen daar ook wonderwel in. Las Arenas in Pechon is wel de mooiste idyllische plaats waar we tot hiertoe verbleven. Wim heeft hier ook als toeristische kenner van topplaatsen zichzelf overtroffen. Onze plaats, aangewezen door een camping verantwoordelijke was wat ‘to close’ volgens een Spanjaard die zich ook in het Engels kon uitdrukken. Om ons nog uit onze zen-beleving te krijgen is er echter veel meer nodig. Camionette verplaatst, camper wat verder en hup, wij plaats en de nukkige Spanjaard ook. Dat heb je dan met een 3-voetbalvelden groot grasveld en 4 campers.

Na een warme maaltijd (de brave patatten met varkensvlees) en genieten van deze heel rustige omgeving is het bedtijd. Hopelijk verloopt morgen zoals vandaag met de enige verandering dat we weer veel kilometers dichter bij huis zijn.

187 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Roger Van Vaerenbergh
Roger Van Vaerenbergh
Jun 03, 2023

Geniet van jullie verdiende rust en wees voorzichtig op de weg.

Like

Geert Wauters
Geert Wauters
Jun 03, 2023

Welkom terug naar huis mannen

Like
bottom of page