top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Dag 19, Terug op het juiste spoor maar de kilometers beginnen te wegen.

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023Vandaag moesten we de kilometers van gisteren verdelen onder de rit van vandaag en morgen. Dat het een pittige rit ging worden hadden we gisterenavond maar vooral deze ochtend doorgenomen.

Na een uitzonderlijke nacht zonder enige vorm van rust (thanks Guy 💤) moesten er vandaag 1000 hoogtemeters worden overwonnen.

Deze rit wordt gesponsord door VM Groenhof en mevr. Veerle Vermeir.

Vandaag was de laatste rit voorzien naar Compostela maar door omstandigheden (slecht weer) werd deze, de laatste rit, verplaatst naar morgen. Vandaag dus eerst een ontbijt in het lokale café bestaande uit koffie, croissant, toast met confituur. Daarmee moeten wij het doen.

Het weer was aangenaam en zou zo blijven. Het parcours werd van langzaamaan pittiger om pittiger. Gezien we ‘maar’ een goei en dikke 65 km zouden fietsen hadden we beslist om, op tijd, een terrasje te doen. Tijdens één van deze terrasjes hadden we ook kennis gekregen met de plaatselijke bakker Modesto. Franse broodjes voor de prijs van 1,5€/stuk. Hoe doen ze het hier? Verder bergop, en hoe, richting einddoel? Nog een terrasje tussen de honderden wandelaars. Vanwaar deze hun tocht aanvangen is precies niet meer belangrijk als je maar op de Caminoroute wandelt. Bon, iedereen heeft zijn eigen beweegredenen.

We bereiken dus vrij vlug onze bestemming. Het zoeken van een slaapplaats verloopt eigenlijk vlotjes. Een twee sterren hotel past volledig bij onze wensen. Sinds 13 mei is dit het eerste ‘follieke’ dat wij onszelf gunnen. Kamers werden ingenomen en opnieuw de weg zoeken naar wat ontspanning. Hier werden verschillende fietsers/wandelaars herkend die we tijdens ons parcours hadden ingelopen/voorbijgestoken/leren kennen. Toffe gesprekken met deze ‘kennissen’ en daarna een geweldig goed eetmaal. Toch nog rekening houden met de allerlaatste rit van morgen en we zoeken onze slaapplaatsen op rond 22:00 uur.

Morgen gaan we er een lap op geven en alle afspraken nakomen die we hadden beloofd🕯 , Allez als we de laatste 70 kilometers kunnen uitfietsen. De afspraak is: kunnen we ze niet fietsen dan wandelen we maar. Opgeven staat niet in ons woordenboek.

244 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 opmerkingen


Gast
01 jun. 2023

Respect mannen. Veel geluk voor morgen.

Like

Gast
01 jun. 2023

Amai, chapeau, puik werk mannen. Nog veel geluk en geniet er van.


Like

Gast
01 jun. 2023

Nog efkens, nog een laatste tand stukbijten, de voldoening begint stilletjesaan te kriebelen. Geweldige kerels!

Like

Gast
01 jun. 2023

Nog efkens, nog een laatste tand stukbijten, de voldoening begint stilletjesaan te kriebelen. Geweldige kerels!

Like

Geert Wauters
Geert Wauters
01 jun. 2023

Houd de moed er in mannen


Like
bottom of page