top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Dag 16 - Zonnige dag eindigt met wolkbreuk.

Bijgewerkt op: 29 mei 2023


Deze rit werd gesponsord door Occidental Playa de Palma Mallorca by Guy. Who the f*uck is Guy. Guy is een wielerliefhebber die al sinds jaren op hetzelfde tijdstip in Mallorca aanwezig is tijdens onze fietsstage. Hij begeleidt er steeds een groep wielerfanaten. Zijn gedrevenheid was ons niet ontgaan maar concrete plannen werden er niet gemaakt. Guy was bereid om een rit te steunen en was dus ook aanwezig bij het vertrek.


Toen wij met autopech af te rekenen kregen was hij al bereid om eventueel te helpen. Wij konden echter beroep doen op dichte familieleden zodat dit niet nodig bleek.


Enkele dagen geleden kwam Guy, in persoon, afgezakt naar het einde van de rit vanuit Pamplona. Vanaf hier gaat Guy de tocht verder volgen en onze begeleiders bijstaan waar nodig.


Terug naar de dag van vandaag. Een zonnige dag bood zich aan. Het ontbijt werd genoten bij een ontluikende zon. Tevens werden wij uitgewuifd door Veerle. Jullie weten nog de Duitse kinesiste/osteopaat afkomstig uit Aalst.


Mooie rustige wegen die werden opgevrolijkt door talrijke bedevaarders zowel te voet als met de fiets (mountainbike). Wat trouwens ook opviel waren de hoeveelheid Aziaten die, meestal in groep, voorzien van zonnebrillen en monddoeken (Buff’s) zich met de mountainbike’s over de wandelpaden begaven. Wanneer nonkel, bij wijze van groet en grap, halt hield om hen te begroeten met de gekende buiging, beantwoorden zij deze terug met eenzelfde buiging. Respect voor andere culturen is hier zeker aan de orde.


Gezien de weersomstandigheden het toelieten maakten wij gebruik van verschillende tussenstops. Dit is de eerste keer dat we, één zoveel gelegenheden hadden en twee de zon van de partij was.


Hadden wij madame Soleil te veel uitgedaagd? Blijkbaar wel want na de laatste stop kregen we te maken met een heuse wolkbreuk. Even stoppen in Léon en schuilen onder de overkapping van een meubelwinkel. Lang duurde dit niet en na twintig minuten konden we de laatste 15 kilometers in gestrekte draf afwerken op weg naar onze camping.


Intussen hadden onze begeleiders reeds gezorgd voor een ideale staanplaats, bij een grote tent en in de nabijheid van het sanitaire blok. Na de douches werd de gsm van nonkel heropgestart en plots bleek deze ook te werken. Inmiddels was Wim in de weer met potten en pannen en toverde een lekker, weliswaar voor ons een onbekend, maal te voorschijn.


Patatten, koteletten, tot daar maar met bloemkool in een getomateerde saus. Rare combinatie? Jullie moeten dit gerust eens proberen.


We kregen hier dan ook nog eens te maken met een regenvlaag zodat onze was, door het ontbreken van een droogkast, buiten aan de kapstokken moest drogen.

Voila, nog drie ritten te gaan tot Compostela. Het Compostela-gevoel waar iedereen het over heeft is nu wel aanwezig en dat is vooral te wijten aan de wandelaars en fietsers maar tevens ook aan alles wat op en rond het parcours in teken staat van deze tocht.


255 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2件のコメント


Geert Wauters
Geert Wauters
2023年5月28日

Volhouden mannen , ter ondersteuning heb ik vandaag 6 pintjes gedronken bij " onzen " Bart

いいね!

Geert Wauters
Geert Wauters
2023年5月28日

Wie zijn "collesong" hangt daar te drogen ???

いいね!
bottom of page