top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Dag 15 - Rustdag, met de groeten van Veerle uit Oilsjt.

Bijgewerkt op: 29 mei 2023Vandaag werd deze recuperatiedag, of beter rustdag zoals benoemd in een officiële grote ronde, gesponsord door Baillius Karel en Allegaert Hilde of beter gekend als mamie en papie.


De dag werd uitzonderlijk gestart met een ontbijt op locatie. Stelt u zich hiervan niet veel voor. Op het dorpsplein in een café werden we bediend door onze camping-uitbater himself. Je kon er koffiekoeken krijgen met vers geperste Spaanse appelsienen en koffie. Dat was het. Nog wat gewandeld in het stadje en wat prularia, als aandenken, gekocht. Echter niet te veel kopen want er blijkt in Compostela nog een groter aanbod te zijn.


Terug naar de camping waar onze Wim het broodmenu had samengesteld, nl. baguetten met verschillende soorten beleg, smeersel en eigenhandig bereide tonijnsalade. Wim kreeg hierbij de deskundige hulp van Rudi VK (snipperen van uien en sjalotten) en Nonkel (kuisen van de tonijn, maw openen en legen van de blikjes).


Ondertussen had Wim, deze keer in functie als sportdirecteur, een live radio-interview met Goeiedag Radio Weir zen Oilsjt bij monde van presentator Peter Van den Bossche.


Na het eten zorgen er enkelen voor het afruimen en afwassen en enkelen namen een welverdiende Spaanse siësta. Eens de powernap voorbij, was het tijd voor koffie met koekjes. Stilletjes aan klaarmaken voor een terrasbezoek en het volgen van de spannende eindstrijd in de ronde van Italië via livestream. Hier waren de meningen verdeeld en sommigen waren al meer tevreden met de uitslag dan anderen. Dat Roglic uiteindelijk een verdiende winnaar eindwinnaar zal worden daar heeft niemand problemen mee.


Op naar ons, inmiddels gekend, restaurant La Corte (de Rechtbank). Een toepasselijkere en representatievere naam konden wij voor ons team niet vinden. Weerom voor de prijs van €14 per persoon, alhoewel buiten op het reclamebord stond vermeld €20 tijdens weekend, een lekkere 3-gangen maaltijd wijn inbegrepen.


Plots werden wij hier aangesproken door Vlaamstalige dame. 'Zijn jullie de personen op camping Eden met de vermelding Affligem Wielerteam?' Vrijwel onmiddellijk nam Rudi VK het voortouw als lid van voornoemd wielerteam. De betrokken dame bleek afkomstig uit Aalst maar was een dertigtal jaar geleden geëmigreerd naar Duitsland. Afkomstig uit Oilsjt? Plots was bijna iedereen van Aalst afkomstig. Ook Rudi VK bleek binnen de twee minuten geïmmigreerd (zij het dan binnen enkele gemeenten) naar Aalst. Alle gekheid op een stokje bleek Veerle, want zo heette die sportieve dame, ook nog afkomstig te zijn van de Heilig Hart parochie (de andere kant van ‘t water) en de zus te zijn van de kinesiste in de Fonteinstraat. Het verhaal van Veerle is wat gecompliceerder dan het onze en uiteraard heel boeiend. Om het kort te houden, zij vertrok vanuit Duitsland met de fiets via Compostela naar Lissabon en wordt gevolgd door haar partner (die bestuurder is van een tractor met sportcaravan). Wederom werden foto’s genomen en ons goed doel toegelicht.


We namen afscheid en misschien komen we elkaar morgen wel nog tegen op weg richting Leon. Wij begaven ons verder naar het pleintje voor een afsluitende koffie (of iets anders) en dan terug wandelend naar ons tijdelijk verblijf. Zo, vanaf morgen nog vier ritten waarvan er morgen zo’n 125km moet overbrugd worden.


Er wordt mooi weer voorspeld dus dat is ook een meevaller. Op naar ons laatste deel wat meteen ook het zwaarste wordt. Het einde komt dichterbij, nadert, en komt ons tegemoet, als dat geen moed geeft.


196 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


bertsurmont
May 28, 2023

Jaja ... Die Veerle Coppieters ken ik. Leuk dat jullie haar zijn tegengekomen. Een toffe madamme. Jullie zijn goed bezig ... geniet ervan.

Groeten van een collega pelgrim uit Oilsjt 😉

www.bertstaptnaarcompostela2022.be

Like

Geert Wauters
Geert Wauters
May 28, 2023

het lijkt wel dat jullie elke dag een andere "mokke " leren kennen , als dat maar goed komt 😅

Like
bottom of page