top of page
  • Foto van schrijverRudi Baeyens

Bedankt Jan Van der Meersch


Onze eerste grote tegenslag kregen we begin deze week te verwerken. In plaats van een zeskoppig team zullen we genoodzaakt zijn om onze tocht te volbrengen met vijf.

Jan, onze logistieke steun, mede-chauffeur van de mobilhome en kok zal ingevolge ziekte de tocht verplicht moeten aan zich laten voorbijgaan. Een hersentrombose en een vernauwing in een halsader beslisten over deze beslissing. Jan blijft van thuis echter wel actief meewerken aan de opvolging van sponsoring voor het goede doel. We wensen ‘onze Jan’ ook van hieruit veel sterkte en een snel volledig herstel en wensen hem in naam van het ganse team te bedanken voor al het reeds geleverde werk.

Hopelijk vindt hij de emotionele kracht om er bij het vertrek toch bij te zijn.

Jan, we love you en staat deze fietstocht niet alleen in het teken van ons goed doel Rozenbloesem, maar ook een stuk van Jan.


Nog 1 dag

De vertrekdag begint er nu echt aan te komen. Nog een dag en dan kunnen we ons voorwiel naar het zuiden sturen en de zon (maar eerst bakken regen) tegemoet trappen. Het is bijna zo ver. Afgelopen dagen hebben we de meeste spullen al bij elkaar gezocht en een plekje gegeven in onze curverboxen. De checklist is afgevinkt.

Het strenge beleid van ‘zeker niet teveel’ heeft geloond. De boxen zijn licht maar vol en in de kasten van onze mobilhome zit voldoende ruimte om onderweg boodschappen te kunnen doen. Het geheel hebben we beperkt weten te houden. We geloven niet dat we nog iets missen of dat we spullen meenemen die we niet echt nodig hebben. Praktisch zijn we dus klaar.

Ook mentaal beginnen we al aardig in de stemming te komen. Tijdens onze laatste gezamenlijke trainingsrit, gewoon in onze regio, konden wij ons een beetje voorstellen hoe het is om onderweg te zijn. Wat hebben we geluk, zo’n tocht te kunnen maken.

Het gevoel dat je uren en uren niets ander hoeft te doen dat rustig te trappen en om je heen te kijken. Hoogste tijd om op pad te gaan dus.


Het vertrek staat morgen voor de deur. Bijna vijf jaar na onze fietsstage in Mallorca en de eerste voorzichtige plannen biedt zich dit fietsavontuur aan. Het belooft een onvoorspelbare reis te worden maar we zijn goed voorbereid, althans daar gaan we vanuit. Benieuwd of we het, later op de route, ook echt leuk gaan vinden om ons te mengen in het pelgrimsgeweld of dat we toch wat meer voorzichtig op de achtergrond zullen blijven. Ook wel een klein beetje sceptisch trouwens.

Maar we zijn ook nieuwsgierig naar die contacten onderweg. Met het dichterbij komen van het vertrek neemt bij ons ook de zin en de inspiratie om over deze reis en alles wat dat met zich meebrengt te vertellen toe. Wij vijven, allemaal op pad met onze eigen motieven, daar moeten toch een paar mooie verhalen in zitten.


Gelukkig hebben we nog even tijd om aan het idee te wennen deel uit te maken van een massale bedevaart, als dat zo mag blijken te zijn. Maar zittend in de zetel, met de checklist en wat landkaarten, zitten we in gedachten al op de route.

352 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


wim annaert
wim annaert
May 14, 2023

Veel succes mannen, ik was gisterenmorgen aangenaam verrast om zoveel parochianen aan mijn parochiehuis te zien. TOP organisatie.

Groetjes Pasterken van dienstLike

aeeckhout1969
May 14, 2023

Hopelijk hebben ygoef geslapen. Op naar de tweede etappe. Jullie fietsen, ik ben iop het werk denkend aan jullie. Wees voorzichtig.

Like

ignace.verhaegen
May 13, 2023

Veel succes mannen.

Like

Guest
May 12, 2023

Veel succes mannen e hou het veilig 👌🤞👍

Like

Jay Cee
Jay Cee
May 12, 2023

Verdomme toch, snel beter Jan.

Like
bottom of page